Nasza Piekarnia jest rodzinną firmą działającą na lokalnym rynku nieprzerwanie od 1928 roku.

Założycielem Piekarni był Stanisław Wyderka, dziadek obecnych właścicieli którzy są już trzecim pokoleniem mistrzów piekarstwa kultywującym rodzinny interes. W 1968 roku Piekarnia została przejęta przez Hieronima Foks (zięcia Stanisława Wyderki), który wraz z żoną Dorotą prowadził ją i rozwijał do 1989 roku, kiedy to Piekarnia została przekazana obecnym właścicielom – Lucjanowi i Teresie Najuch (zięciowi oraz córce Hieronima i Doroty Foks).

Naturalne składniki
Świeże wyroby
Gwarancja jakości
Duży wybór produktów

Od ponad 90 lat pieczemy dla Państwa zdrowe pieczywo, według starych receptur opracowywanych jeszcze przez naszego dziadka. Pieczywo pieczemy wyłącznie z naturalnych składników, na zakwasie bez spulchniaczy i sztucznych dodatków. W żadnym z naszych produktów nie stosujemy glutaminianu sodu oraz konserwantów. 

 

 

Wszystkie produkty znajdujące się w asortymencie Piekarni wytwarzane są ręcznie przez naszych piekarzy. W mąkę zaopatrujemy się w małych lokalnych młynach. Nasza Piekarnia to gwarancja wysokiej jakości pieczywa i ciast drożdżowych poparta wieloletnim doświadczeniem w produkcji oraz zdobytymi uprawnieniami i kwalifikacjami.

Nasza strona korzysta z plików cookies. Zapewniają one prawidłowe działanie strony, narzędzi społecznościowych, reklamowych i analitycznych. Więcej szczegółów znajdziesz w naszej Polityce Prywatności. Ustawienia cookies możesz zmienić w preferencjach swojej przeglądarki internetowej.